KUNDALINI MEDITACIJA

STIKALO

V času odkritja električne energije je neki prijatelj prišel na obisk k Sigmundu Freudu. Doma je bil v precej oddaljeni vasi, slišal je za elektriko, toda ni še videl, kako deluje.

Ko se je znočilo, ga je Freud odpeljal do sobe za goste in prijatelja vprašal, ali kaj potrebuje. Ta mu je odgovoril: "Ne, vse je popolno. Ničesar ne potrebujem, kar pojdi spat."

Freud je odšel spat, njegov prijatelj pa nikakor ni mogel ugasniti luči, saj ni vedel, da je treba preprosto pritisniti stikalo; poznal je samo petrolejko, zato je skušal žarnico na vsak način ugasniti s pihanjem. Toda bila je tako visoko na stropu, da se je povzpel na posteljo, toda še vedno je bila nedosegljiva; nakar je vzel mizo, jo postavil na posteljo in si nato ogledoval žarnico z vseh strani, saj ni imela nobene luknje, da bi upihnil plamen. Vso noč se je prevračal po postelji, toda nič mu ni pomagalo. Da pa bi prebudil Freuda in ga vprašal, kako se ugasne žarnica, mu je bilo silno neprijetno: zdelo se mu je tako poniževalno, da ne zna nečesa tako preprostega.

Zjutraj, ko sta se srečala s Freudom, ga je ta vprašal, kaj se je zgodilo, da je tako izčrpan. Prijatelj mu je odgovori: "Še nikoli v življenju nisem bil tako utrujen; tega ne morem več prenašati: v čem je skrivnost te tvoje svetlobe? Kako jo ugasneš?"

Freud mu je odvrnil: "Pa zakaj nisi potrkal na moja vrata? To je tako preprosto! Pridi, ti bom pokazal." In pokazal mu je stikalo.

Prijatelj je začudeno vzkliknil: "Kako je to mogoče! Niti v snu si nisem mogel predstavljati, da je za vrati stikalo. Še nikoli nisem videl česa podobnega!"

Meditacija je zelo preprost proces: vse, kar potrebujete, je le vedenje, kje je stikalo.

VAS ZANIMA?

Potem je morda prav za vas metoda KUNDALINI MEDITACIJE.