bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO

Marko 041 662 484
(ob delavnikih od 10 - 16h)

info@drustvo-bindu.si

Galerija
facebook stran

Copyright Bindu

KUNDALINI MEDITACIJA

TERMIN IN PRIJAVA

 

KDAJ:

Trenutno ni razpisanega termina


KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center
Parkirišča so v neposredni bližini dvorane.

 

Seminar Kundalini meditacije ima dva cilja - popeljati človeka v stanje meditacije, stanje uma brez misli, ter telo pripraviti do te mere, da se omogoči ponovna vzpostavitev stika z virom kundalini energije.

Zaradi današnjega načina življenja imamo ljudje počasneje odzivna telesa, kot so jih imeli naši predniki. To so v svojih dognanjih zapisali tudi psihologi, fiziki, kemiki. Raziskave namreč kažejo, da so ljudje iz azijskih držav, kjer je sicer manj blagostanja kot pri nas, bolje funkcionalno sposobni. V primerjavi z njimi smo mi odrasli pod pritiskom in različnimi zahtevami, manj svobode igre smo imeli kot otroci. Če smo omejeni, telo postaja trše, kar se v odrasli dobi kaže v bolečinah v mišicah, hrbtenici, okončinah... Če povzamemo, naša celotna struktura telesa otrdi.

Zaradi prevelike napetosti, pomanjkanja časa ter občutka fizične nemoči, se je posledično večina ljudi upočasnila, kar v društvu Bindu opazujemo zadnji dve desetletji. Zato smo dosedanji program Kundalini meditacije nekoliko modificirali in ga razmejili na dva dela.

Pri del smo poimenovali priprava telesa na kundalini meditacijo, drugi del pa izvajanje kundalini meditacije.

Priprava telesa: prek sistematičnega spoznavanja strukture telesa in njegovega delovanja bomo vaše telo pripravili na pravilno izvajanje meditacije. Presegli bomo navade gibanja ter telesu znova omogočili stik z njemu lastno notranjo koordinacijo, ki se je pri večini prekrila z naučenimi formami. Večina teles je danes namreč v stanju, da tudi stati, sedeti in hoditi ne znamo več pravilno, sproščeno in svobodno. Znova bomo vzpostavili stik z zaspalimi sinapsami, t. i. stikom med dvema sosednjima nevronoma. Možgani namreč ne tvorijo sinaps, ki jih potrebujemo, temveč tiste, ki jih uporabljamo. Da bi se možgani dobro razvijali, iščejo stimulacijo. In ker je človekova primarna aktivnost gibanje, bomo začeli z njo. Prek vitalnosti telesa se bo s tem povečala tudi vitalnost čutenja in razmišljanja na nekoliko drugačen način, kot smo ga bili vajeni doslej.

Priprava telesa na meditacijo bo trajala 2 meseca 3-krat na teden in vsako tretjo soboto.

Izvajanje meditacije: 4 tedni vsakodnevnega izvajanja kundalini meditacije, razen ob nedeljah, z razširjenim programom ob sobotah - od 6.00 - 9.00.

 

CENA: Cena vključuje celoten razpisan program ter 1 individualno uro s Kristino De Ventus. Objavljena cena velja do 21 dni pred začetkom programa.

Znesek lahko poravnate v enem ali treh obrokih:

  • 790 eur za plačilo v enkratnem znesku
  • 3 x po 295 eur za mesečno sprotno plačilo

Znesek poravnate mesečno: prvi obrok najpozneje 14 dni pred začetkom meditacije. Vsakega od naslednjih dveh obrokov poravnate do 10. v tekočem mesecu.

Znesek nakažite na TRR organizatorja:

BINDU, DRUŠTVO ZA OSEBNOSTNI RAZVOJ IN PROUČEVANJE STARIH TRADICIJ, KULTUR IN ZNANJ
Vrhpolje pri Moravčah 63
1251 Moravče
št. TRR: SI56 0230 0009 0981 553
sklic: 00 datum plačila
namen: meditacija
*nismo zavezanci za DDV

PRIJAVE: Delavnico je možno obiskovati samo s prijavo na celoten razpisan termin. Prijave sprejemamo do zasedbe mest.
Delavnico bomo izvedli ob prijavi vsaj 15 udeležencev. Sicer si organizator pridružuje pravico do odpovedi delavnice ali zvišanja cene.

Na delavnico se prijavite z izpolnjeno spletno prijavnico, na osnovi katere vam po e-pošti pošljemo medicinski obrazec in vse druge dodatne informacije.

Ko pošljete spletno prijavnico, čez nekaj sekund dobite v vaš e-poštni predal avtomatsko generirano  sporočilo. Če ga ne dobite, poglejte v 'spam/nezaželeno/junk/vsiljeno' pošto. Če ga nimate, prijavnica ni bila pravilno izpolnjena.

 

Ker je število udeležencev omejeno, si mesto zagotovite čim prej.

INFORMACIJE: info@drustvo-bindu.si
Marko 041 662 484 (ob delavnikih od 10 - 16h)

POTREBŠČINE: Meditacijo bomo delali bosi ali v nogavicah. Potrebujete udobna oblačila za prostočasne dejavnosti, ležalno podlogo (armafleks), spalno vrečo ali odejo. Po meditaciji se je možno oprhati.

UDELEŽBA: Za popolno razumevanje meditacije in njenih ciljev je potrebnih precej ur teoretičnih pojasnil in praktičnih navodil. Udeleženec se formalno zaveže, da bo Kundalini meditacijo obiskoval v celotnem razpisanem programu. Za trajen rezultat je namreč pomembno kontinuirano delo, zato prijava za krajša obdobja ni smiselna in ni mogoča.

OPOZORILO: Delavnice se ne morejo udeležiti psihično zdravljeni ljudje, nosečnice in ljudje s težjimi telesnimi težavami. Prav tako se je ne morejo udeležiti odvisniki od drog. Če jemljete kakršna koli zdravila ali imate kakršne koli telesne oziroma psihične težave, se pred prijavo na delavnico posvetujte z organizatorjem.

 

 

Izjave udeležencev

delavnice
ishmech
rebirthing
vrtenje
ples po ognju
dinamična meditacija
poletni kampi 2019
intenziv razsvetljenja
kundalini meditacija
odnosi
ženski krogi
izziv - riziko
šamanska savna

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih