bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO

Marko 041 662 484
(ob delavnikih od 10 - 16h)

info@drustvo-bindu.si

Galerija
facebook stran

Copyright Bindu

DIAMANT - jaz, ki me življenje ljubi

 

Poletni kamp Jaz, ki me življenje ljubi po formatu odstopa od ustaljenega načina izvajanja delavnic in seminarjev. Poletni kamp Jaz, ki me življenje ljubi je priložnost za preskok. Poletni kamp Jaz, ki me življenje ljubi bo v vas odtisnil lepoto, milino, nežnost, moč, zaupanje, radost, veselje, resnico.

 

Svet je čudovit, mi pa živimo v tolmunih svojih stisk
Če bi razumeli, kaj pomeni živeti trenutek, kaj pomeni biti radosten, kaj pomeni čutiti in razumeti iz srca, bi naše oči bile sijoče in čiste, dih nežen kot svila in dotik tako poln življenja, da bi naše bitje vriskalo od dišečega veselja. Pa je to sploh mogoče?

Kipar Michelangelo je nekoč dejal: Kaj naredim, da nastane kip? Skulptura je že od nekdaj bila tam. Kar sem naredil jaz, je bilo le to, da sem odstranil odvečen material, da je postala vidna.

Bolečina, nezadovoljstvo, strah, skrb, pomisleki, jeza, žalost - vse to je le odvečen material. Veselje, smeh, radost, lepota, čutnost, kreativnost, moč, živost, strast, resnica so vseskozi v nas. Vsak trenutek znova imamo priložnost, da se poslovimo od plasti odvečnega in da skulptura tega, kar smo, postane vidna in odslej nepretrgoma tako živimo. Srečni postanemo takrat, ko živimo to, za kar smo bili ustvarjeni. Z vsakim vdihom se simbolno rodimo, z vsakim izdihom simbolno umremo. Vmes pa nas življenje neizmerno ljubi in obdarja z darovi.

Poletni kamp Diamant vam ne bo dal nič novega. Bo pa odstranil plasti, tančice, odvečen material, usedline, da boste našli to, kar iščete ali čutite, da vam manjka. Zdaj boste v življenju končno na vrsti vi.

 

Ste kdaj opazovali, kako odhaja noč in kako prihaja večer? Polnoč in njeno pesem? Sončni vzhod in njegovo lepoto?
Poslanstvo posestva JandaLa, kamor je kamp umeščen, je ponuditi izkušnjo užitka bivanja, miru in sproščenosti. Posestvo je zaprtega tipa, zagotovljena sta popolna intimnost in diskretnost. Sama arhitektura in narava sta v oporo introspektivi in z vami vzpostavljata odnos. Postopoma vas umirjata in v vas budita stik z vašim bistvom. Lokacijo smo skrbno izbrali glede na program.

 

Lokacija Fotogalerija lokacije 

7 dni poletnega kampa Jaz, ki me življenje ljubi je razdeljenih na dva dela. Prvo polovico bi lahko poimenovali tudi priprava na drugo polovico:

  • končno boste imeli čas

Ker smo na posestvu sami, čas prilagajamo sebi. Brez hotelskega vrveža, naključnih mimoidočih ali motečih dejavnikov iz okolja.

Za vsako aktivnost si bomo vzeli čas. Čas za opazovanje. Oči imamo zato, da vidimo, ušesa, da slišimo. Voh, da vonjamo, tip, da občutimo, in okus, da okušamo. Okušali bomo sebe. Vseskozi bomo imeli pozornost na sebi. Med opazovanjem zvezd na nočnem nebu, prebujajočega se jutra, toplote sončnih žarkov ali večernega ognja. Sodelovali bomo s tem, kar nam ponuja življenje. Kako? Vodja vam bo dal vsa potrebna navodila, s katerimi boste:

◊ spoznali, česa vas je strah in kaj to strah je
◊ ozavestili in odpravili telesne napetosti z dihanjem
◊ znali sprejeti trenutno stanje, ki ga občutite, in ga razumeli
◊ razvili odločnost in vzdržljivost
◊ razvili spodobnost prepuščanja
◊ zaznavanje osredotočili od zunanjega k notranjemu
◊ nekaj doživeli brez vpletanja misli in notranjega monologa
◊ ujeli prisotnost trenutka

  • končno si bo za vas nekdo vzel čas

Delavnice vodimo 25 let. V zadnjih letih smo zaznali bistveno spremembo v stanju današnjega človeka, ki redko najde priložnost, da sreča ušesa, ki ga poslušajo, in srce, ki ga razume. Smo ekipa vodje in asistentov, ki so kompetenten sogovornik in poslušalec, saj vse razpisane vsebine poznajo in so jih izkusili.

Določene aktivnosti bomo izvajali skupinsko, določene individualno. Na poletnih kampih se vedno zgodi, da nekdo doživi stisko, strah, zmedo. To razumemo in vemo, zakaj se to zgodi. Želimo vam sporočiti, da smo tu za vas. Da vam bomo, če boste to potrebovali, v oporo. Razumemo tudi, da se delavnice ne bi udeležili, če bi bili povsem zadovoljni s sabo. To vemo, ker smo po tej poti korakali pred vami. Imamo  potrebna znanja in izkušnje, da vas varno pospremimo na poti raziskovanja sebe.

  • končno boste lahko to, kar ste

Prvi korak, da resnično živimo to, kar smo, najdemo v resnicoljubnosti in poštenosti do sebe. Poletni kamp v vseh vidikih ustvarja okolje, da lahko odvržete vloge, ki jih igrate, in maske, ki jih nosite. Ne pravimo, da je z vami kaj narobe. Nasprotno - vemo, da ste popolni taki, kakršni ste. In da je prav vsako človeško bitje unikat. Z udeležbo na kampu boste sebi dali priložnost izkušati, doživeti in razumeti sebe v koščku, za katerega čutite, da vam manjka.

 

PROGRAM

V prvi polovici 7-dnevnega kampa so bodo prepletale naslednje aktivnosti:

  • meditacije, katerih cilj je ujeti prisotnost renutka
  • telesne in umske vaje, ki spodbujajo opazovanje in osredotočenost ter umirjajo misli
  • predavanja, diskusije in napotki o tem, kako začeti delovati manj iz uma in več iz srca
  • filmske projekcije
  • individualna obravnava
  • čas za savno in džakuzi pod zvezdami - za zabavo in sprostitev ali usmerjeno kontemplacijo. Izbira je vaša.

 

V drugi polovici bomo izvedli 3-dnevno tehniko Kvantni intenziv razsvetljenja (KIR). 

V življenju se ob dogodkih, ki se nam zgodijo, največkrat vprašamo 'zakaj in kako'. Iščemo vzrok in metodologijo. Le redki so, ki odgovor iščejo v 'kdo'. Kdo je tisti, ki mu je uspelo? Kdo je tisti, ki ni zadovoljen? Kdo je tisti, ki je storil to in ono? Kdo je tisti, ki...

Ob lupljenju plasti tako pridemo so srčike - Kdo sem jaz? To vprašanje večinoma poraja filozofske odgovore. Odgovor na vprašanje Kdo sem jaz? pa je možno tudi doživeti. In ko nekaj doživimo, to tudi razumemo.

Tehnika, s katero lahko najdemo odgovor na vprašanje Kdo sem jaz? se imenuje Kvantni intenziv razsvetljenja (KIR). Opis tehnike

 

 Teoretične in praktične vsebine se bodo  prepletale glede na dinamiko skupine.        Poudarek bo na praktičnih vsebinah ter        individualnem delu. 

 S kampa Diamant boste odšli z   uvidi, spoznanji in zavedanjem o tem,  kako delujete vi in drugi. Od tega vas loči  samo še en klik - prijava.

 Kamp je primeren tako za začetnike kot    tudi za udeležence, ki ste se z določenimi    tehnikami že srečali v društvu Bindu ali  drugje.

 

Lokacija 
Fotogalerija lokacije / 3D galerija lokacije
Vodja 
Cena in prijava 
Izjave udeležencev 

 

Ste kdaj opazovali, kako odhaja noč?
Le peščica ljudi se zaveda reči,
ki se dogajajo iz dneva v dan.
Ste kdaj opazovali, kako prihaja večer?
Polnoč in njeno pesem?
Sončni vzhod in njegovo lepoto?
Vedemo se kakor slepci.
Svet je čudovit, mi pa živimo
v tolmunih svojih stisk.
Domače so nam in če nas hoče kdo
potegniti iz njih, se upiramo. Ne damo se
potegniti iz stisk, iz trpljenja.
Sicer je vsenaokrog toliko radosti,
samo zavedati se je morate in postati
soudeleženec, ne le gledalec.
Filozofija spekulira, zen participira.
Sodelujte pri odhodu noči,
sodelujte pri prihodu večera,
sodelujte z zvezdami in sodelujte z oblaki,
sodelovanje naj postane vaš moto in celotno
bivanje bo postalo ena sama radost,
ena sama zamaknjenost.
Niti v sanjah si ne morete zamisliti boljšega vesolja.

-Osho

delavnice
ishmech
rebirthing
vrtenje
ples po ognju
dinamična meditacija
poletni kampi 2019
intenziv razsvetljenja
kundalini meditacija
odnosi
ženski krogi
izziv - riziko
šamanska savna

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih