Življenje, ki me ljubi
7-dnevni Sensa bivanjski odmik

9. - 16. 6. 2017

V sodelovanju z revijo Sensa smo pripravili 7-dnevni bivanjski odmik na posestvu JandaLa sredi neokrnjene narave na obrobju narodnega parka Fruška gora.

ENERGIJA – GIBANJE – ŽIVLJENJE
Celotno življenje je energija - tudi naša čustva, misli, hrepenenja. Če dovolimo, da energija življenja teče brez kakršnegakoli trenja, brez konflikta, potem je ta energija neomejena, neskončna. Zakaj ljudje gibanju, imenovanemu življenje, ustvarjamo toliko preprek? Zakaj zapravljamo življenjsko energijo? V prvem delu bivanjskega odmika bomo z različnimi metodami iskali ključ za prepoznavanje lastnih telesnih, čustvenih in umskih blokad in se odpirali pretoku življenja.

TIHI UM – GLEDATI IN POSLUŠATI
Šele ko postanemo tihi, ko ne razmišljamo in se ne trudimo karkoli
doseči, lahko strastno zaživimo. Samo takrat, ko je um tih, lahko
zares vidimo in slišimo. Če naše oči zastirajo različne skrbi, ne
moremo videti lepote sončnega zahoda, leta ptice, premikanje
oblakov. Znova se moramo naučiti, kako prisluhniti brezkončnemu
toku življenja, zato se bomo v drugem delu odmika posvetili neposrednemu doživljanju čudovite divje narave, ki nas bo obkrožala na posestvu, zgrajenem tik nad kanjonom mogočne reke Donave.

SVOBODA – STRAST – PRAZNOVANJE
Svoboda se lahko zgodi le naravno, brez naprezanja. Biti svoboden,
pomeni živeti to, kar si. Ko se vrnemo k sebi, nas življenje zasuje z
obiljem darov, ki jih prej nismo bili sposobni sprejeti. Ko obstoju
dovolimo, da teče skozi nas, življenje postane veličastno. To je trenutek za praznovanje. V zadnjem delu našega odmika bomo s plesom in hvaležnostjo slavili in praznovali življenje v trenutku.

O lokaciji
Bivanjski odmik se bo odvijal na edinstveno zgrajenem posestvu
JandaLa sredi divje narave na obrobju Narodnega parka Fruška
gora v Vojvodini v Srbiji, kjer se vsak dan zamenja sedem blagodejnih vetrov. Na ograjenem posestvu s stoletno tradicionalno hišo na vas čakajo dvorana, velika 160 m², lesen džakuzi na prostem, savna, izdelana v stoletni kašči, jedilnica pod krošnjami dreves in številni skriti kotički, kjer si boste lahko vzeli čas zase. Posestvo je zaprtega tipa, zagotovljena sta popolna intimnost in diskretnost.

3D galerija lokacije

Način dela
V času trajanja odmika želimo, da pozabite na vašo ustaljeno rutino in da bivanje izkoristite za delo na sebi, da si vzamete čas zase, ki vam ga sicer ob vsakodnevnih opravilih doma primanjkuje. Ko prestopite vrata posestva, praviloma z njega ne odidete, razen če je to del programa. Ker je skupina vedno močna toliko, kolikor vsak prispeva vanjo, želimo z neprekinjenim skupnim bivanjem energijo, ki se oblikuje iz dneva v dan, ohraniti in nadgrajevati. Doslej se nam je to obrestovalo.
Uro in skrbi lahko mirnega srca pustite na vhodu. Zjutraj vas bomo zbudili mi, pravočasno vas bomo obveščali, kdaj je čas za obroke, potrudili se bomo za vaše udobje.

Objekti so zgrajeni iz naravnih materialov: masivnega starega lesa, slame, les je zaščiten z naravnimi olji. Z detajli, ki smo jih več kot dve desetletji zbirali vsepovsod po svetu, želimo udeležence prestaviti v čas, ko so bili avtomobili luksuz, ko ni bilo mobilnikov in sodobnih tehnoloških naprav, ko so linije gradnje bile valovite in mehke. Ko je še dišalo po iskrenih medčloveških odnosih in smo poznali sosede ter nismo zaklepali vrat.

Vodja
7-dnevni odmik vodita Bodin in Kristina De Ventus ...več o vodji

Organizacijski podatki

CENA: Cena celotnega programa brez stroškov bivanja znaša 450 evrov. Stroški bivanja so odvisni od namestitve, ki jo izberete. Podrobnosti in opisi namestitev na tej povezavi

KDAJ: 9. - 16. 6.

Prihod: na dan začetka od 15:00 do 17:00 ure
Odhod: na dan zaključka do 11:00 ure

KJE: Srbija, posestvo JandaLa, narodni park Fruška gora, 35 km od Novega Sada in 50 km od Beograda. Do lokacije se iz Slovenije lahko pripeljete z vlakom, avtobusom ali osebnim avtomobilom. Z avtom vožnja traja 5,5 ure. Letališče v Beogradu je od lokacije oddaljeno 50 km oz. 40 min vožnje.

Podrobneje o lokaciji / 3-D galerija

PRIJAVA: spletna prijavnica

Prijavo potrdite z vplačilom celotnega zneska (seminar + izbrana nočitev) vsaj 2 dni po spletni prijavi, sicer vaša prijava ni več veljavna. Po prejemu vaše prijave vam bomo poslali vse druge potrebne informacije in zdravstveni obrazec.

INFORMACIJE: Tadeja Kern 040 423 719 (ob delavnikih od 14 - 18h); info@drustvo-bindu.si

Srčno dobrodošli!

::

Organizator si pridružuje pravico do spremembe datuma delavnic in kraja izvedbe.

OPOZORILO: Programa se ne morejo udeležiti psihiatrično zdravljeni ljudje, odvisniki od drog, nosečnice, epileptiki ali ljudje s težjimi telesnimi oziroma duševnimi težavami. Če jemljete kakršna koli zdravila ali imate kakršne koli telesne oziroma psihične težave, se o tem pred prijavo na kamp posvetujte z organizatorjem.

Programa se lahko udeležijo starejši od 18 let, zasebnost udeležencev na kampu je zagotovljena v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov.

::

Zanimive povezave: