bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO

Marko 041 662 484
(ob delavnikih od 10 - 16h)

info@drustvo-bindu.si

Galerija
facebook stran

Copyright Bindu

Ishmech [išmeč]

IZJAVE UDELEŽENCEV


Ko enkrat začutiš to, tega nikoli več ne želiš izpustiti..
Nikoli več ne želiš izpustiti občutka povezanosti s seboj, z ritmi in glasbo…prav tako s tišino…nikoli več ne želiš izpustiti čutenja telesa, ki počasi, a vztrajno, postaja mehkejše, prožnejše... ne, ne želiš, želiš se le še bolj učiti, spoznavati, razvijati se ter se predajati svoji osebni rasti…
preberi več

(daljša in zelo osebna izjava udeleženke o tem,
kaj vse je doživela in spoznala, kaj jo je radostilo in
kaj jezilo v celoletnem obiskovanju Ishmecha)

Ishmech v meni prebudi ozaveščeno gibanje, ki osvobaja. V meni se "zgodi" moj notranji otrok, ki me vabi v stik z lastnimi čustvenimi vsebinami.

Breda Pavlovič, dipl. vzg., specializantka psihoterapije

Ples brez forme - izpraznjena glava in nabito telo!

udeleženka Sensa vikenda, junij 2012

Občutek tišine, ki sem ga doživela med plesom brez forme, je nekaj najlepšega in najbolj popolnega, kar lahko doživiš. Glasbo spustiš v sebe, se ji prepustiš in te vodi. In samo si. Začutiš se v svoji popolnosti. Zaveš se svojega telesa. Sebe. Neopisljivi občutki! Hvala.

udeleženka Sensa vikenda, junij 2012

Hvala za nežno in popolno izkušnjo, ki mi je spet prebudila telo. Neskončno sem vam hvaležna zanjo. Vrnili ste mi ples!

udeleženka Sensa vikenda, januar 2012

Plesno kariero Kristine De Ventus in njene uspehe spremljam že več kot 20 let. Sodeloval sem tudi pri nekaterih njenih plesnih projektih. Videl sem mnoge posnetke njenih nastopov in v živo videl njene nastope na odrih v Sloveniji, ZDA, Italiji, Franciji in Nemčiji. Kot producent prireditev vem, koliko truda, energije in časa je vloženih v posamezen vrhunski nastop in kaj je to res dober nastop. Občudujem njeno delo! Ko sem jo leta 2011 videl plesati Ishmech, sem bil priča najlepšemu plesu, ki sem ga kdajkoli videl. To ni bil le ples, to je bila namreč čista materializacija glasbe!

Uroš Zajec

Sprostiti se in se prepustiti ... Želim si, da bi nekoč to zmogla.

Diana, finančnica

Ko sem pred dobrim letom prvič poskusil Ishmech, se mi je zdel precej čuden. Opazoval sem druge plesalce, ki so to počeli že dalj časa, in zdelo se mi je nemogoče, da bi se ga lotil tudi sam. Vendar je ta ples nekaj najbolj naravnega, kar lahko telo počne. Vsi ostali plesi so forma, koraki, razmišljanje, tu pa se moraš prepustiti, pozabiti vse to, kar misliš da si, in postati moraš ples. Seveda nam naš um tega ne dovoli takoj, vendar je človeku v procesu osvajanja plesa brez forme vedno lažje, in pleše z vedno večjim veseljem. Ples sčasoma postane fantastična meditacija. Človek odklopi um in se prepusti temu, kar prinaša narava: veselju, radosti, energiji, boljšemu počutju, torej nazaj k sebi.

Marko, 40 let

Na delavnico Ishmecha sem šla z mešanimi občutki, ker s plesom nimam nobenih izkušenj. Nisem bila prepričana, da bom vztrajala do konca delavnice. Potem smo začeli in je bilo res zelo lepo. Ob postopnem vodenju sem se lahko vživela in pozabila na vse predsodke in omejitve. Malo me je presenetilo spoznanje, kako zelo se lahko izražamo z glasbo in kako mi je to blizu.

Teja

Skozi ples Ishmech je moje telo dobilo svojo lastno samozavest in njemu lasten način gibanja. Nepredstavljiva je svoboda življenja, ko se ti to zgodi. Gibanje sem prenesla v vsakdanje življenje, vse grobo je odpadlo in postajala sem vedno bolj damska. Predstavljajte si najboljše ljubljenje z najčudovitejšo osebo na svetu, to pomnožite s 1000 in dobili boste približek tega, kako se človek lahko počuti.

Anja

Spoznala sem, koliko neizkoriščene energije in telesne moči je zadržano v mojem telesu. Standardi okolja so kljub moji močni volji, da se ne pustim omejevati brez pravega vzroka, naredili svoje. Že po prvih gibih mi je v sebi uspelo prebuditi spečega otroka, ki je živahen, svoboden a kljub temu nikogar drugega ne omejuje. Na koncu plesa sem bila prijetno utrujena, čutila sem nekatere mišice, na katere sicer sploh ne pomislim več, toda po nekaj vdihih in izdihih je utrujenost povsem izginila. Ostal je samo prijeten občutek globoke prebujenosti in razgibanosti.

udeleženka Sensa vikenda, maj 2011

Kristina (De Ventus) je en sam ples. Užitek jo je gledati in se učiti od nje. Pove tako, da jo razumeš. Pokaže tako, da sprejmeš. Tudi če si kot 'hlod na dveh nogah', kakor sem poimenovala sebe, je z vsakim obiskom delavnice telo postajalo mehkejše, ženstveno, lepo. Dosegla sem, da lahko čutim ples, mehkobo telesa, doživela sem svojo ženstvenost. Ta izkušnja mi je pomagala pri umirjanju in premagovanju stresa ter tudi pri izboljšanju odnosov z ljudmi v širšem in intimnem okolju. Ker sem se spremenila. Na bolje. In želim rasti naprej. Kristinine delavnice toplo priporočam vsem tistim, ki ste polno zaposleni in konstantno v stresu ter tudi tistim, ki bi želeli živeti lepše, svobodneje, z več smeha v sebi.

Jasna Knez, vodja šole za javno nastopanje in retoriko Povej naGlas

V plesu Ishmech sem uživala že od prvega trenutka, ko sem ga poskusila. Danes ga plešem zato, ker je to res edini ples, ki človeku dovoljuje popolno svobodo gibanja. Ni ti treba misliti na nič, memorirati korakov in scenografije, le postaviš se, dovoliš, da glasba napolni tvoje telo in se ji popolnoma predaš. Na obrazu je kljub nekajurnemu plesanju še vedno izraz popolnega zadovoljstva in ne utrujenosti. Nasprotno, utruditi se sploh ne moreš, saj izražaš to, kar telo tisti trenutek hoče.

Alenka

Ples me ni nikoli zanimal. Nisem videla smisla v učenju plesnih korakov oz. v obiskovanju različnih plesnih tečajev. Dokler se nisem po usodnem naključju srečala s Kristino in bila priča njenemu plesu brez forme. Prvič v življenju sem občutila, kaj ples v resnici je: telesna-duševna-duhovna kategorija, ki nima nič skupnega s štetjem korakov in izvajanjem naučenih gibov. Kristina me je s svojim čudovitim plesom pripeljala do lastnega spoznanja, da resnični ples prihaja iz moje duše, mojega notranjega čutečega bitja, ki se navzven izraža preko spontanih telesnih gibov in me hkrati povezuje z višjim duhovnim svetom. Ples je tako zame postal meditacija in molitev hkrati.

Vesna Fister, novinarka

Dolgo sem mislil, da je ples le za ženske. Bilo mi je nerodno plesati, saj sem se sam sebi zdel smešen. S Kristinino potrpežljivostjo, vztrajnostjo, vzpodbudami in strokovnim znanjem sem premostil to oviro in danes resnično uživam, ko telo prepustim glasbi.

Matjaž, 33 let

Pred izkušnjo plesa brez forme nisem pravzaprav niti dobro vedela, čemu medenica služi. Nekaj kosti med hrbtom in nogami, ki se med plesom pozibavajo levo desno. Vedno sem rada plesala in prepričana sem bila, da plesati znam, še posebno zaradi raznoraznih zaključenih plesnih tečajev. Kako sem se motila! Preko vadbe Ishmecha in razgibavanja medenice sem začutila, kako se del mojega telesa in del mene prebuja. Že kmalu po razlagah čutenja telesa sem se zavedla, da sta bila moja medenica in moje telo ujeta v formo, v predstavo, kako naj bi ples zgledal. Svojega telesa in pravzaprav sebe same nisem resnično čutila - glasbo sem poslušala z ušesi in z umom, namesto s telesom. Po izkušnji plesa brez forme je moje telo mehkejše, moj ples pa ne izhaja več iz glave, temveč je postal zlitje telesa in ritma, čisti užitek, čisto prepuščanje, čista svoboda in radost.

Nana

delavnice
ishmech
rebirthing
vrtenje
ples po ognju
dinamična meditacija
poletni kampi 2019
intenziv razsvetljenja
kundalini meditacija
odnosi
ženski krogi
izziv - riziko
šamanska savna

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih