bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO


facebook stran

Copyright Bindu

Bindu ples po ognju


Zakaj bi stopili na vročo žerjavico in po njej tudi zaplesali?

  • za dodaten vir energije
  • proti utrujenosti
  • za samozavest, sposobnost soočanja s konfliktnimi situacijami
  • za kreativnost in pogum
  • za izboljšanje zdravstvenega stanja
  • za radost, srečo in igrivost
  • ker je ogenj eden od štirih osnovnih naravnih elementov, ki omogoča najhitrejšo preobrazbo 

 

PODATKI O DELAVNICI

KDAJ: 2023

27. 5.
17. 6.

KJE: 30 minut iz Ljubljane

CENA: 150 €

PRIJAVA: spletna prijavnica Prijave so odprte do 7 dni pred datumom delavnice

V društvu Bindu za ples po ognju ne uporabljamo manter ali drugih tovrstnih pripomočkov. Po ognjeni preprogi ne le hodimo, ampak tudi plešemo. S tem na žerjavici ostanemo dlje časa, zato so njeni učinki globlji in intenzivnejši.

Vodja Bodin ples po ognju vodi 35 let. Dolgoletne izkušnje in neposreden stik z ognjem mu omogočajo, da udeležence varno pripravi na obred. Z direktnim načinom dela, obširnim znanjem in izkušnjami omogoča udeležencem, da presežejo lastne strahove in omejitve ter dosežejo želene rezultate. Poudarja, da je najpomembnejša lastna izkušnja resnice, ne pa slepo sprejemanje znanja in verovanja od drugih ljudi.

 

Opozorilo
Delavnice se ne morejo udeležiti psihiatrično zdravljeni ljudje. Delavnica ni primerna za srčne bolnike, odvisnike od drog, nosečnice, epileptike, astmatike ali za ljudi s težjimi telesnimi oziroma duševnimi težavami. Če jemljete kakršna koli zdravila ali imate kakršne koli telesne oziroma psihične težave, o tem pred prijavo na delavnico obvestite organizatorja. 

 

Udeleženci so povedali

 To je priložnost, da stopiš z ognjem iz oči v oči. Soočen z njegovo močjo in tvojim strahom te ogenj, če si pripravljen pozabiti na vse, kar veš, in ponovno postati nedolžen otrok, spusti vase in takrat se zgodi čudež. Simbioza človeka in ognja. In Bodin brez svojega vmešavanja dovoli, da vzpostaviš z ognjem globlji intimen odnos.
 

 Nisem si mislil, da človek lahko tudi pleše po žerjavici. Ker sem bil prvič, sem si predstavljal, da bom naredil le nekaj prehodov. Potem pa me je skupina potegnila in sem plesal tudi sam. Več minut dolgo. Bilo je nepozabno doživetje in strah je med plesom izginil. Še bom prišel.
 

 Ko sem prvič stopila na razpihano žerjavico, me je preplavila radost - občutek svobode in ponos. Ples po žerjavici je lepa prispodoba o tem, da bi si morali pogosto bolj zaupati. In izzvati svoje strahove. Učinek je lahko zelo osvobajajoč.
 

 Odkar sem bil pred dobrim letom prvič na ognju, so izginile mučne bolečine v hrbtenici in ramenu. Kako se je to zgodilo, ne vem, ampak do danes se niso vrnile.
 

 Na ples po ognju prihajam, ker v stiku z njim najlepše doživljam sebe. Ogenj mi vedno pokaže, kako iskrena sem sama s sabo. Daje mi tudi ogromno energije in moči za poln vsakdan.
 

 


spletna prijavnica
delavnice

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih