JO-DI-HA meditacija

Meditacija za sproščanje, osvoboditev od dvomov in negotovosti, za umirjanje stresa in veselje do življenja

Moderni človek je nevrotičen zaradi modernega načina življenja in razdeljen v spopadu s samim sabo. To je vzorec, ki ustvarja nevrozo. Neizraženo je treba izraziti in odstraniti konstantno potlačitev nezavednega.
Obstaja veliko meditacijskih tehnik, ki človeka pomirijo, vendar le na površini. V notranjem bitju pa se ne zgodi nič. Človek le izuri svoj zavestni um, da je v bolj mirnem stanju. Toda nevrotične sile bodo še naprej vrele v notranjosti.

JO-DI-HA je enourna meditacija, sestavljena iz treh delov. Je priložnost, da sprostite tisto, kar je v vas nezavedno skrito, in spoznate sebe v obstoju. Sprememba, ki jo ob tem doživite, je trajna.

Tehniko JO-DI-HA sestavljajo trije deli: jok, opazovanje dihanja in smeh.

Faza joka: Z jokom se razpršita bolečina in trpljenje. To vodi k veliki razbremenitvi ter notranjemu olajšanju in prečiščevanju.

Faza opazovanja dihanja: Človek od trenutka rojstva do trenutka smrti neprestano diha. Med tema točkama se spreminja vse, nič ne ostaja isto; le dihanje je konstanta med življenjem in smrtjo. Toda človek se ne zaveda določenih trenutkov v dihanju, pravzaprav ne pozna najbližje stvari v svojem življenju. In ti trenutki so vrata, skozi katera lahko odidemo v drugačen svet, v drugačno bitje in v drugačno zavest. Med vdihom in izdihom obstaja trenutek premora. Ko ta trenutek opazimo, spoznamo in izkušamo, se zgodi meditacija.

Faza smejanja: Zelo redko se smejimo brez vzroka. Pravzaprav se ne znamo več smejati. A smeh je čudovit in smejimo se lahko celo svoji bolečini in sebi. Doživite nepogojen smeh in se izgubite v njem.

Meditacija JO-DI-HA je osebni proces. Učinkovit in s trajnimi rezultati.

Za delavnico trenutno ni aktualnega termina. Če želite, da vas obvestimo, ko bomo termin razpisali, se prijavite na Bindu e-novice in o datumu boste pravočasno obveščeni.

Ker delavnice izvajamo tudi na osnovi povpraševanja oz. jih izvajamo individualno ali za zaključene skupine, nam sporočite vaše morebitne želje in izdelali vam bomo program.

Kontakt: Tadeja Kern, 040 423 719, info@drustvo-bindu.si