KUNDALINI MEDITACIJA

Tehnika Kundalini meditacija je oblika aktivne meditacije s ciljem ponovne vzpostavitve pretočnosti kundalini energije v telesu. Kundalini energija je pravzaprav čista esenca prvobitne naravne življenjske energije, iz katere telo črpa moč za opravljanje vseh naravnih procesov, tudi vseh lastnih regeneracijskih procesov. Regeneracijski procesi telesa neprestano porabljajo energijo, da v telesu vzpostavljajo ravnovesje in naravno pogojeno stanje, t. j., da je telo (oz. bi moralo biti) zdravo, gibko in čutno.

Datumi delavnic, cena in prijava

S kundalinijem prežeta, sproščena, mehka, gibka in pretočna telesa, polna energije, lahko vsak dan opazujete okoli sebe - a skoraj izjemoma le pri mlajših otrocih, ki se nikoli ne utrudijo, neštetokrat padejo ali se udarijo brez resnih poškodb in jim ne manjka lahkotnosti, igrivosti, radosti do življenja, raziskovanja in ustvarjanja.

Vsi mi smo nekoč bili takšni in zato potencial kundalini energije še vedno obstaja znotraj vsakega posameznika, saj smo se z njo rodili. Zaradi sodobnega načina življenja, predvsem v razvitem svetu, smo skozi postopke vzgoje in odraščanje skoraj vsi s to energijo izgubili stik. Zato je pri večini uspavana, pri nekaterih evoluira in le pri redkih je prebujena. Lahko bi tudi rekli, da je postala speče seme, ki v sebi nosi vse naše neslutene in pozabljene potenciale. Ljudje nosimo v sebi številne moči in sposobnosti, a če se jih ne zavedamo, jih ne moremo uporabiti. Ti potenciali v nas zato čakajo, da jih prebudimo.

Ponovno odpiranje kundalini energije kot energetska prha z vas strese napetosti, vas osveži, zmehča, odpravi utrujenost ter sprosti fizične in emocionalne napetosti. Fizično telo se samodejno uravna v optimalno stanje, čustva postanejo stabilna, misli jasne in ustvarjalne. V krajšem času smo zmožni narediti bistveno več in boljše. Postanemo energetsko pretočni, subtilni, telo ponovno vzpostavi lastno samozavest, okrepi se imunski sistem, življenje prežemata veselje in mir.

Kundalini - eksplozija semena (članek)

Ko se kundalini energija trajno odpre, življenje postane lepota, ekstaza, užitek bivanja.

Kundalini meditacije torej ne moremo opredeliti zgolj kot duhovno prakso, kot je dandanes večinoma mogoče zaslediti med najrazličnejšimi sodobnimi zapisi. Zgoraj opisano naravno stanje, ki ga v človeku vzpostavi, je tudi vsakemu odraslemu dano živeti. Po naših izkušnjah pa izvajanje tehnike lahko dejansko pripelje tudi do najglobljih doživetij stanj zavesti.

Potrebno je še pojasniti, da kundalini meditacije ne smemo enačiti s terapijo, metodo zdravljenja ali zdravilstvom.

> Iz zgodovine Preberi več

Z izrazom kunda(lini) so nekje v 8. stoletju v različnih ideologijah po svetu pričeli označevati prvobitno, naravno energijo, ki človeško telo prežema s čisto esenco življenjske energije. Pomembnost te energije za življenje, zdravje in razvoj človeka (z različnimi poimenovanji in opisi) navajajo različni stari zapisi filozofov, mislecev, ideologij, kot tudi vsi sveti spisi vseh religij. V prenesenem smislu in slikovni obliki se kundalini energijo že tisočletja upodablja s simbolom kače, zvite v spiralo, kače, ovite okoli palice ali z dvema kačama, ovitima okoli palice. Zanimivo je, da številni opazijo podobnost najbolj pogosto uporabljenega simbola za kundalini energijo z obliko strukture DNK molekule.

Opis tehnike Kundalini meditacije Meditacijo, ki traja 60 minut, sestavljajo štirje deli. Prve tri spremlja glasba, četrti poteka v tišini.

• Prvi del: 15 minut
    Sprostite se in začnite tresti telo od stopal navzgor. Tresenju se povsem predajte in dovolite, da vam preplavi vse telo.

• Drugi del: 15 minut
    Prebujeno energijo prvega dela izrazite skozi ples. Telo naj se premika, kakor hoče. Praznujte in uživajte.

• Tretjii del: 15 minut
    Sede popolnoma mirujte. Bodite priča vsega, kar se dogaja v vas.

• Četrti del: 15 minut
    Meditacija. Lezite in čakajte...

Kako delavnica poteka?

VODJA

Kundalini meditacijo bosta vodila Bodin in Kristina De Ventus.

Bodin, snovalec metode Ishmech in drugih tehnik osebnostnega razvoja, diplomiranec ameriškega inštituta za kvantno psihologijo, diplomiranec londonske šole holističnega rebirthinga, diplomiranec intenziva razsvetljenja ter udeleženec številnih izobraževanj za psihodramo in francoske šole clearinga, je svoje življenje posvetil osebnemu razvoju in preučevanju starih tradicij, kultur in znanj.

To, da je dosegel globoko stanje in razumevanje esence, dokazuje učinkovitost njegovih metod in tehnik dela, ki v izredno kratkem času posamezniku omogočijo doživetje in postopno razumevanje bistva. Bodin metode izvajanja zasnuje tako, da v popolnosti ohranijo svoj osnovni namen oz. končni cilj, način izvajanja pa približa sposobnosti razumevanja današnjega zahodnega človeka. Kundalini energijo ima trajno odprto 25 let.

Njegovo vodilo je: "Ne verjemi nič*, preveri** vse."

*Ne verjemi nič pomeni, da ne sprejmi kot resnico ničesar, kar si kadarkoli slišal, prebral, videl o tem ali ti je kdorkoli povedal. Tudi tega, kar je povedal Bodin sam, ne sprejmi kot resnico. Ne verjemi nič.
**Preveri vse pomeni, da spoznaj sam, preizkusi in točno sledi danim navodilom. Tako boš sam vedel, kaj je res.

Kristina De Ventus, plesalka in plesna pedagoginja s statusom Ministrstva za kulturo, je kot balerina spoznala telo in gibanje do maksimuma zmožnosti. Danes kot edina trenerka gibalne metode Ishmech udeležence z unikatnimi metodami na pospešen in varen način popelje preko blokad fizičnega telesa do stanja predaje, ko vse postane eno, popolnost trenutnega. Tudi ona ima trajno odprto kundalini energijo in je usposobljeni vodja aktivnih meditacij.

Datumi delavnic, cena in prijava

Kako delavnica poteka?

Izjave udeležencev

Kundalini - eksplozija semena (članek)