VRTENJE - OPIS TEHNIKE

Da bi se bili sposobni eno uro pravilno vrteti, se je potrebo na to pripraviti. Naše telo potrebuje postopno in sistematično uvajanje. Za to, da se v telesu vzpostavi steber stabilnosti, da smo se sposobni vrteti na eni točki, potrebujemo čas. Čas da se naše fizično telo sprosti, čas da si dovolimo sprostiti in spustiti svoj dih, da se popolnoma odpre in da lahko začutimo energijo svobode, ko naše ovire popustijo pred silo življenja in se življenju za prvi trenutek predamo...

Ker imata vodji programa VRTINEC popolno izkušnjo, doživetje in stanje opisanega občutka, lahko udeležencem skozi adekvatno pripravo, čas potreben za doživetje končnega fenomena tehnike, izredno skrajšata. S tem namenom se tehnika začne s pripravo telesa na vrtenje.

Koliko časa trajala priprava telesa na vrtenje (Vrtavka)?

Za vsakega udeleženca traja priprava toliko časa, kolikor potrebuje za to, da postane stabilen in da se je zmožen neprekinjeno vrteti daljši čas. Za to sposobnost je najpomembnejša sama tehnika gibanja (motorika telesa med vrtenjem), in šele ko je gibanje pravilno, sproščeno, se začne proces sproščanja, naraven in spontan način dihanja telesa ter številni drugi mentalni in energetski procesi. Takrat je udeleženec pripravljen za VRTINEC.
Čas, ki ga za pripravo potrebuje posamezen udeleženec, je pri vsakem posamezniku drugačen. To, kdaj se boste sposobni stabilno in kontinuirano vrteti in boste pripravljeni za vrtenje, boste izkustveno vedeli tudi sami. Izkušeni vodja pa bo vsakemu udeležencu svetoval, kaj je v danem trenutku zanj najbolj primerno.

Program Vrtavka, priprava telesa na vrtenje poteka kontinuirano 2x na teden in občasno ob sobotah.  klikni za informacije in prijavo

Udeleženci, ki so že obiskovali različne podobne delavnice ali druge meditacije, po naših izkušnjah potrebujejo relativno kratek čas za pripravo telesa na vrtenje, je pa priprava obvezna za možnost vrtenja skupaj z udeleženci v skupini Vrtinec, ki jo ob sredah ob 20. uri vodi Bodin

Vrtinec je ravno tako nov, kontinuiran program, ki bo potekal skozi vse leto. Udeleženci, ki bodo s pripravo telesa na vrtenje dosegli sposobnost stabilnosti in kontinuiranega vrtenja dlje časa, se bodo skupini Vrtinec lahko priključili kadarkoli med letom.

Termin in prijava

Vodja