VRTENJE - TERMIN IN PRIJAVA

V društvu Bindu kontinuirano izvajamo tehniko vrtenja. V program Vrtavka, ki poteka ob ponedeljkih in četrtkih zjutraj ter enkrat mesečno v obliki 4-urnih vikend delavnic, se lahko pridružite kadarkoli (podrobnosti niže spodaj).

7-dnevni poletni kamp VRTINEC, 8. - 15. 7.
Poletni kamp starodavne tehnike vrtečih se dervišev po metodi Mevlane Rumija in gibalne metode Ishmech.

Z vrtenjem se v nas vzpostavi ravnovesje vseh treh centrov – fizičnega, čustvenega in umskega. S tem se v človeku vzpostavi stabilnost med njegovo notranjostjo in zunanjostjo, med življenjem navznoter in življenjem navzven.
Znanost je dokazala, da je gibalna aktivnost, ki aktivira celotne možgane, vrtenje, preko katerega se uravnovesi delovanje leve in desne možganske polovice, obudijo se tudi sinapse. Vrtenje po izsledkih znanosti povzroči pomembne spremembe v strukturi možganov v samo dveh mesecih. Vendar ni dovolj, da se samo vrtimo, pomembno je, da se znamo pravilno vrteti.

• VRTAVKA - priprava telesa na vrtenje s Kristino De Ventus

Metoda, po kateri se izvaja program, je usmerjena v pripravo udeležencev za daljše vrtenje Izvajajo se različne tehnike in vaje za sproščanje, uči se tehnika pravilnega vrtenja, tako v smislu motorike kot sproščenosti, lahkotnosti in živosti. Na vsakem srečanju pa imajo udeleženci tudi priložnost in možnost okušati vrtenje.

...več informacij o tehniki vrtenja

KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center

KDAJ: do 5. 6.

Vrtavka poteka kontinuirano 2-krat na teden zjutraj po 60 minut in 1-krat mesečno ob sobotah ali nedeljah kot 4-urna delavnica, primerna tudi za začetnike. Pridružite se lahko kadarkoli, dokler so v skupini prosta mesta.

2x na teden po 60 minut ter 1 vikend delavnica na mesec (4 ure)
Ponedeljki in četrtki: od 6:25 do 7:25
4-urna delavnica: od 9:00 do 13:00 > 21.5.

VPIS: izberete lahko celoten razpisan program ali po delih:

a) 2x tedensko: ponedeljki in četrtki od 6:25 do 7:25
b) 1x tedensko: ponedeljki ali četrtki od 6:25 do 7:25
c) 2x tedensko + 4-urna delavnica
d) 1x tedensko + 4-urna delavnica
e) 4-urna vikend delavnica: 21.5.
Prva ura vikend delavnice je namenjena predvsem novim udeležencem in udeležencem, ki se vrtenja udeležujete krajši čas, ostale 3 ure so za vse udeležence. Termin traja od 9.00-13.00.

CENA: opcije plačilnega paketa:

a) 2x tedensko (8 zaporednih obiskov)
100 eur za mesečno plačilo ali 280 eur za 3 mesece v enkratnem znesku
b) 1x tedensko (4 zaporedni obiski)
50 eur za mesečno plačilo ali 140 eur za 3 mesece v enkratnem znesku
c) 2x tedensko (8 zaporednih obiskov) + 4-urna delavnica
135 eur za mesečno plačilo ali 385 eur za 3 mesece v enkratnem znesku
d) 1x tedensko (4 zaporedni obiski) + 4-urna delavnica
95 eur za mesečno plačilo ali 270 eur za 3 mesece v enkratnem znesku
e) 4-urna delavnica
60 eur za posamezno delavnico ali 165 eur za 3 delavnice v enkratnem znesku

UDLEŽEBA:  Priporočamo kontinuirano udeležbo. Ker je število mest omejeno z velikostjo prostora, prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Prednost pri rezervaciji mesta imajo udeleženci, ki se bodo na program prijavili za 3 mesece.

PRIJAVE: spletna prijavnica Vrtavka Mesto v skupini si zagotovite z vplačilom kotizacije. Po prejeti prijavi vam bomo poslali še zdravstveni obrazec.

Podatki za nakazilo:

Letera s.p.
Vrečkova 6
4000 Kranj
št. TRR: SI56020370257957533
Namen nakazila: MEDITACIJA

• VRTINEC– celoletni program vrtenja z Bodinom

Z udeleženci, ki skozi priprave programa Vrtavka dosežejo sposobnost za daljše vrtenje, vodeno izvajajamo delavnice, na katerih je osnovna tehnika vrtenje. Tehnika, ki jo izvajamo, je izvorna tehnika vrtenja in sledi poti pesnika Mevlane Rumija.

KDAJ: vsako sredo, 20.00 - 21.30

KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center

UDLEŽEBA:  Priporočamo kontinuirano udeležbo. Ker je število mest omejeno z velikostjo prostora, prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Prednost pri rezervaciji mesta imajo udeleženci, ki se bodo na program prijavili za 3 ali 1 mesec. Če bo v skupini še prostor, se programa lahko udeležite tudi s posamičnim obiskom po opravljenem programu Vrtavka pri Kristini De Ventus.

CENA: V spletno prijavnico vpišite 'opcijo plačilnega paketa'.

a. 100 eur za 4 zaporedne obiske
    80 eur za udeležence*
b. 275 eur za 12 zaporednih obiskov
    220 eur za udeležence*
c. 25 eur za posamičen obisk
    20 eur za udeležence*

*Popust 20 % za udeležene, ki obiskujejo katerokoli drugo kontinuirano delavnico v društvu Bindu.

PRIJAVE: spletna prijavnica Vrtinec Po prejeti prijavi vam bomo poslali še zdravstveni obrazec.

POTREBŠČINE za Vrtavko in Vrtinec: S sabo vsakokrat prinesite ležalno podlogo (armafleks) in odejo oz. spalno vrečo. Delali bomo v nogavicah ali copatih z usnjenim podplatom. Pri obutvi je pomembno to, da se v njej lahko vrtite brez zatikanja.

INFORMACIJE: Tadeja 040 423 719 (ob delavnikih od 14 - 18h);

OPOZORILO: Delavnice se ne morejo udeležiti psihično zdravljeni ljudje. Prav tako se je ne morejo udeležiti ljudje, ki so odvisni od katerekoli droge. Če jemljete kakršnakoli zdravila ali imate kakršnekoli telesne oziroma psihične težave, o tem pred prijavo na delavnico obvestite organizatorja. Meditacije se lahko udeležijo starejši od 18 let.