POLETNI KAMPI - NAČIN DELA

Kratka predstavitev lokacije

Poletni kampi društva Bindu so umeščeni na 1 ha veliko ograjeno posestvo z razgledom na reko Donavo v narodnem parku Fruška gora v Srbiji. Objekti so zgrajeni iz naravnih materialov: masivnega starega lesa, slame, les je zaščiten z naravnimi olji. Z detajli, ki smo jih več kot dve desetletji zbirali vsepovsod po svetu, želimo udeležence prestaviti v čas, ko so bili avtomobili luksuz, ko ni bilo mobilnikov in sodobnih tehnoloških naprav, ko so linije gradnje bile prijetne, valovite in mehke. Ko je še dišalo po iskrenih medčloveških odnosih in smo poznali sosede ter nismo zaklepali vrat.

Več o lokaciji

Trajanje seminarjev

Seminarji trajajo 7 dni, od sobote do sobote. V tem času želimo, da pozabite na vašo ustaljeno rutino in da bivanje izkoristite za delo na sebi, da si vzamete čas zase, ki vam ga sicer ob vsakodnevnih opravilih doma primanjkuje.

Način dela

Ko enkrat prestopite vrata posestva, praviloma z njega ne odidete vseh sedem dni, razen če je to del programa. Ker je skupina vedno močna toliko, kolikor vsak prispeva vanjo, želimo z neprekinjenim skupnim bivanjem energijo, ki se oblikuje iz dneva v dan, ohraniti in nadgrajevati. Doslej se nam je to obrestovalo.

Uro in skrbi lahko mirnega srca pustite na vhodu. Zjutraj vas bomo zbudili mi, pravočasno vas bomo obveščali, kdaj je čas za obroke, potrudili se bomo za vaše udobje.
Mi smo vodja Bodin in Kristina De Ventus ter usposobljeni asistenti. Smo ekipa, v kateri vsak člen počne izključno to, za kar ga je usposobil vodja.

Aktivnosti se izvajajo pretežno v dopoldanskem in zgodnjem popoldanskem času. Sestavljajo jih različne vaje, Bodinova predavanja, nekatere naloge izvajamo samostojno na različnih lokacijah na posestvu.
Zelo razumemo, da potrebujete tudi čas za počitek in integracijo vsebin, zato je popoldanski čas namenjen mirovanju oziroma uživanju v džakuziju na prostem in drugim presenečenjem. Ta čas lahko namenite tudi vsebinskim pogovorom v manjših skupinah ali individualnemu delu z asistenti, ki so kompetenten sogovornik, saj vse razpisane vsebine poznajo in so jih izkusili.

Za udeležence, ki si boste želeli še bolj poglobljenih vsebin, pa bo vodja Bodin v poznih večernih in nočnih urah na voljo za dodatna predavanja, diskusije, pojasnila. Ta del seminarja ponujamo zgolj, če boste tako želeli.

Termini

Zavedamo se, da vam včasih z vnaprej določenim terminom prekrižamo načrte. Če so vam vsebine všeč in bi se kampov želeli udeležiti, razpisani termini pa vam ne ustrezajo, nam sporočite vaše želje.

ekipa Bindu

Pregled poletnih kampov