bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO
facebook stran

Copyright Bindu

spletna prijavnica

Ishmech - mesečne delavnice

3-urne tematske delavnice v Ljubljani

Pridružite se nam na zanimivih tematskih delavnicah s Kristino De Ventus.

 

Zunanji in notranji šok – priložnost za duhovno rast

petek, 14. 6. • 18.00 - 21.00

Ko smo le za drobec bolj prisotni, lahko občutimo, da nam življenje nudi situacije za duhovno rast. Življenje, ki ga živimo, je kot film na platnu. Uči nas, provocira, nudi nam nešteto možnosti za nova spoznanja in razumevanje samega sebe. Kdo sem v resnici?

Lahko živim v ekstazi, vendar zamujam življenje zaradi trivialnih stvari. Lahko sem zaposlena z nesmiselnimi stvarmi, kot je na primer materialna nesnaga. Še naprej lahko razmišljam za nekaj ali proti nečemu, ali se posvečam tistemu, kar mi je všeč, in temu, česar ne maram - in tako ostajam izgubljena, zmedena, brez prave smeri.
Ko sem v trenutku in želim spoznati, kdo sem v resnici, ni dovolj, da ostanem na površini percepcij svojih čutil. Na površini morja. Potopiti se moramo globlje, v temo, kjer domujejo moji strahovi (da sem nesposobna; da mi ne gre dobro; biti moram najboljša; ona/on ve več kot jaz; moj nos je grd; počutim se grozno; jezna sem; nekdo mi gre na živce; nihče me ne ljubi; nikoli mi nič ne uspe; ne zaupam drugim ...), kjer ni ničesar, česar bi se lahko oprijela . A ko se dovolj globoko potopim vase,  ko pristanem globoko na dnu, me svetloba življenja požene direktno v nebo, v vesolje – v Trenutek. Če sem prisotna v tem trenutku, se zgodi razumevanje. Dovolj je, da me ta trenutek zaznamuje, ker predstavlja gonilno silo za mojo nadaljnjo rast.

Imamo voljo in notranjo moč. Zato se bomo tokrat soočali z umetno ustvarjenimi šoki od zunaj in opazovali, kako se na šoke odzovemo. Opazovali bomo, kje v telesu se pojavljajo upori. Če smo prisotni v situacijah, ki so za nas neprijetne, in seveda ne smemo izključiti tudi tistih, ki so za nas zelo prijetne, imamo možnost spoznanja in razumevanja. V takšnem stanju spoznanja in razumevanja se pojavi možnost za trajno spremembo.

Na delavnici bom podrobneje govorila o pomembnosti zunanjega šoka, ki je provokacija, da bi hitreje preskočili mehanizme, zaradi katerih stojimo na mestu. Le tako lahko tudi spoznamo svoje dobre in slabe lastnosti. Zunanji šok provocira našo notranjost, sproži torej notranji šok, ki nas prebudi, da  razširimo zavest. Razširiti zavest pa ne pomeni nič drugega kot videti, slišati, vonjati, okušati, tipati in direktno doživljati stvari takšne, kot so.

 

Kristina De Ventus

 

KDAJ: petek, 14. 6. od 18:00 - 21:00

KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center

CENA: 35 eur 
           22 eur za udeležence Bindu kontinuiranih delavnic v aktualni sezoni 2018-19: Ishmech redne skupine, Vrtavka, Vrtinec, 3-mesečna meditacija 

PRIJAVE: Na delavnico se prijavite z izpolnjeno spletno prijavnico vsaj 7 dni pred razpisanim terminom. Prijavo potrdite z vplačilom kotizacije.

Ko pošljete spletno prijavnico, čez nekaj sekund dobite v vaš e-poštni predal avtomatsko generirano  sporočilo. Če ga ne dobite, poglejte v 'spam/nezaželeno/junk/vsiljeno' pošto. Če ga nimate, prijavnica ni bila pravilno izpolnjena.

 

Podatki za nakazilo:

BINDU, DRUŠTVO ZA OSEBNOSTNI RAZVOJ IN PROUČEVANJE STARIH TRADICIJ, KULTUR IN ZNANJ
Vrhpolje pri Moravčah 63
1251 Moravče
št. TRR: SI56 0230 0009 0981 553
Namen nakazila: ISHMECH 2


POTREBŠČINE: Plesali bomo bosi ali v nogavicah. Potrebujete udobna oblačila za prostočasne dejavnosti. Po srečanju se je možno oprhati.

INFORMACIJE: info@drustvo-bindu.si
Marko 041 662 484 (ob delavnikih od 10 - 16h)

ZA KOGA:
Delavnica ne pogojuje predznanja ali predhodne udeležbe. Primerna je tako za začetnike kot tudi udeležence, ki ste se podobne delavnice že udeležili.

- za udeležence začetnih in nadaljevalnih skupin
- za vas, ki vam redni tedenski termini ne ustrezajo ali pa vam je Ljubljana med tednom predaleč
- za vas, ki bi se želeli hitreje vključiti v nadaljevalne skupine
- za vas, ki še ne obiskujete rednih terminov, pa bi si želeli priključiti se v katero od obstoječih skupin
-za vas, ki boste želeli svoja doživetja in spoznanja utrditi, poglobiti, stabilizirati na 7-dnevnem poletnem kampu Ishmech.
- za prijatelje, znance, sosede, sorodnike, ki bi jim priporočili metodo Ishmech  
- delavnico lahko tudi podarite kot darilni bon

 

Ker delavnice izvajamo tudi na osnovi povpraševanja ali za zaključene skupine, nam sporočite vaše morebitne želje, predloge lokacij za izvedbo. Za izvedbo delavnice je potrebno vsaj 10 udeležencev.

 

 

Več o Ishmechu

Video

 

Članki o Ishmechu

Izjave udeležencev spletna prijavnica

delavnice

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih