spletna prijavnica

Ishmech - mesečne delavnice

• 3-urne tematske delavnice v Ljubljani

Pridružite se nam na zanimivih tematskih delavnicah s Kristino De Ventus. Ob petkih enkrat na mesec.

TRENUTKI... K SVOBODI

Kako naj se sprostim?

26. 5. od 18.30 - 21.30

Naredite preizkus. Tipkajte na računalnik in opazujte, ali je vaš dih poln, koliko se ga zavedate. So vaši prsti sproščeni, imate sproščen vrat, oči? Pa usta? Se stopala dotikajo tal trdo ali mehko? Sedite pokončno ali ukrivljeno? Tipkate trdo in udarjate po tipkovnici ali so gibi tekoči, mehki in lahkotni?

Za današnjega človeka je stres nekaj vsakdanjega. Napetost v mišicah in plitko dihanje sta naše vsakodnevno stanje. Navadili smo se.
Sproščati se začnemo, ko se zavemo lastne trdote in nesproščenosti. Da bi se lahko sprostili, je potrebno razumeti, od kod trdota izvira. Temu sledi razumevanje, da če je nekaj trdo, lahko postane mehko in prožno.

Z opazovanjem kaj kmalu ugotovimo, da prešibko dihamo in da so mišice v večini položajev prekomerno napete. Kristina večkrat omeni, da se pri vsem, kar v življenju počnemo, mišice in dihanje naravno povežejo, ko smo sproščeni. Že pri hoji uporabljamo preveč mišic. Ko se sprostimo v gibanju, naše fizično telo postaja mehkejše. Obraz se zmehča, dihanje in gibanje se naravno povežeta. Iz stanja sproščenega fizičnega telesa se lažje soočamo z vsakdanjimi situacijami.

Če bi bili sproščeni v fizičnem telesu bi se lažje soočali z vsakdanjim situacijami. Se soočili s svojimi čustvi in negativnimi mislimi. Če bi se znali oddaljiti od same situacije, kar pomeni,  da bi se zavedali – bili prisotni telesa (za začetek bi bilo dovolj zavedanje dihanja in mišične sproščenosti) in se ne vmešavali s svojo sodbo o nečem, pa naj bo to dobro ali slabo - same stresne situacije na nas ne bi pustile tolikšnega vpliva.

Pred delavnico opazujte koliko ste zares sproščeni, v katerih situacijah ste bolj ali manj sproščeni, zakaj postanete trdi. V trdoto spadajo tudi trma, ljubosumje, upor… Opazujte, kakšno je vaše gibanje, govorjenje, izražanje,…

Ko postanemo sproščeni smo pripravljeni, da se spustimo globje vase.

Za konec še nekaj misli Kristine De Ventus, ki so ji v preteklosti pomagale na poti do spremembe.
"Prvi korak k poti do spremembe je moja lastna odločitev, da se želim spremeniti, da razumem, da mi način življenja, ki ga živim ne ustreza. Da čutim željo po spremembi, katere izvor je v meni, v moji notranjosti. Le takšna želja mi daje pravo energijo, ki me poganja naprej. Razumem jo kot lasten dih in vsakokrat, ko se namesto te želje pojavi druga (ne da se mi, danes me boli glava, brez veze, ne znam se gibati, sem slabe volje, utrujena sem, moj šef je neizprosen...)  se spominjam prve – želim si spremembe in pripravljena sem vložiti svoj napor v pozitivnem smislu, ker razumem, da se sprememba zgodi, če sem potrpežljiva in stabilna v svoji odločitvi. Vsakokrat,  ko se pojavi nekaj drugega, kar me odvrača od moje odločitve, sem budna, da to opazim in sledim svoji prvi odločitvi, ki me bo peljala k spremembi."

KDAJ: petek, 26. 5. od 18.30 - 21.30

KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center

CENA: 35 eur
          22 eur za udeležence Bindu kontinuiranih delavnic: Ishmech               redne skupine, Vrtavka, Vrtinec, meditacija kundalini

ZA KOGA:
Delavnica ne pogojuje predznanja ali predhodne udeležbe. Primerna je tako za začetnike kot tudi udeležence, ki ste se podobne delavnice že udeležili.

- za udeležence začetnih in nadaljevalnih skupin
- za vas, ki vam redni tedenski termini ne ustrezajo ali pa vam je Ljubljana med tednom predaleč
- za vas, ki bi se želeli hitreje vključiti v nadaljevalne skupine
- za vas, ki še ne obiskujete rednih terminov v Ljubljani, pa bi si želeli priključiti se v katero od obstoječih skupin
- za prijatelje, znance, sosede, sorodnike, ki bi jim priporočili metodo Ishmech
- delavnico lahko tudi podarite kot darilni bon

PRIJAVE: Na delavnico se prijavite z izpolnjeno spletno prijavnico vsaj 5 dni pred razpisanim terminom. Prijavo potrdite z vplačilom kotizacije.

Podatki za nakazilo:

Letera s.p.
Vrečkova 6
4000 Kranj
št. TRR: SI56020370257957533
Namen nakazila: ISHMECH 2

• 3-urne delavnice v Mariboru

V Mariboru delavnice Ishmech potekajo kontinuirano ob petkih ob 18. uri. Za urnik, lokacijo in ceno klikni

Redne mesečne delavnice so primerne za:

• vas, ki zaradi različnih razlogov ne morete obiskovati rednih tedenskih delavnic v Ljubljani, pa si želite okusiti, kaj je to Ishmech, povrniti v svoje življenje sproščenost, spoznati najbolj naravno gibanje telesa, se dolgotrajno razbremeniti, osvoboditi od posledic stresa utrujenosti, strahu ali šoka oziroma različnih fizičnih in psihičnih ovir. Spoznati Ishmech, prek katerega se v vas porodijo lahkotnost, sproščenost, lepota, ekstaza, strast, energičnost, užitek, veselje, radost, igrivost, brezmejna svoboda, mir, tišina...
  • vas, ki obiskujete redne tedenske delavnice v Ljubljani in si želite hitrejšega napredovanja ali prestopa v višjo/intenzivnejšo skupino.
  • vas, ki še ne obiskujete rednih tedenskih delavnic v Ljubljani, pa bi si želeli priključiti se v katero od obstoječih skupin in nadoknaditi vsebino programa.
  • vas, ki boste želeli svoja doživetja in spoznanja utrditi, poglobiti, stabilizirati na 7-dnevnem poletnem kampu Ishmech.

Ker delavnice izvajamo tudi na osnovi povpraševanja ali za zaključene skupine, nam sporočite vaše morebitne želje, predloge lokacij za izvedbo.

Za izvedbo delavnice je potrebno minimalno 10 udeležencev.

Kontakt: Tadeja Kern, 040 423 719, info@drustvo-bindu.si

Več o Ishmechu