spletna prijavnica

Ishmech - mesečne delavnice

• 3-urne tematske delavnice v Ljubljani

Pridružite se nam na zanimivih tematskih delavnicah s Kristino De Ventus. Ob petkih enkrat na mesec, od 18.00 - 21.00: 13. 4. • 1. 6.

PREHOD
iz enega gibanja v drugo

13. 4. ob 18.00

Na tokratni delavnici bomo sistematično in poglobljeno obravnavali prehod. Prehod iz enega giba v drugega. Iz mirovanja v gibanje. Iz tišine v glasbo. Iz enega diha v naslednjega. Iz stanja mirovanja bomo prehajali v stanje gibanja. Med celotno delavnico bomo čim več časa zavestni hrbtenice in diha.

Primer: zjutraj se zbudim in vstanem. Kolikokrat se resnično zavedamo fizičnega telesa med prehodom iz ležečega v stoječi položaj? Če imate voljo, v času pred delavnico vsak dan zjutraj, ko se zbudite, opazujte prehod iz ležečega v stoječi položaj, do trenutka, ko stopite na stopala. Iz le enega prehoda se lahko veliko naučimo. Kajti pozornost ima izjemno moč. Je sila, ki nas pripelje do prisotnosti. Če smo z mislimi že v kopalnici, pomeni, da nismo prisotni tukaj in zdaj.

Pozornost ne pomeni razmišljanja.

Pozornost je sprva usmerjena na en del našega telesa. Nato je deljena, v dve smeri, denimo na hrbtenico in dih. Nato v vse več smeri in končno do celote – prisotnosti. Pozornost je pot do samospominjanja. Ima izjemno moč. Če smo pozorni, imamo dve možnosti - da smo prisotni (popolnoma zavestni trenutka) ali da se identificiramo. Imamo izbiro. Če nismo pozorni, se vse dogaja avtomatsko. Ne živimo  v tem trenutku, nismo prisotni.

Za konec še citat, ki ga je vodja Kristina De Ventus izbrala, ker je lepo vodilo za razumevanje tokratne tematike: "Brat, zdrži to bolečino. Ubeži strupu svojih impulzov. Nebo se ti bo priklonilo, če boš to storil." -Rumi

KDAJ: petek, 13. 4. od 18.00 - 21.00

KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center

CENA: 35 eur (velja do vključno 9. 4.)
          22 eur za udeležence Bindu kontinuiranih delavnic: Ishmech               redne skupine, Vrtavka, Vrtinec, meditacija kundalini

PRIJAVE: Na delavnico se prijavite z izpolnjeno spletno prijavnico vsaj 7 dni pred razpisanim terminom. Prijavo potrdite z vplačilom kotizacije.

Ko pošljete spletno prijavnico, čez nekaj sekund dobite v vaš e-poštni predal avtomatsko generirano  sporočilo. Če ga ne dobite, poglejte v 'spam/nezaželeno/junk/vsiljeno' pošto. Če ga nimate, prijavnica ni bila pravilno izpolnjena.

Podatki za nakazilo:

Letera s.p.
Vrečkova 6
4000 Kranj
št. TRR: SI56020370257957533
Namen nakazila: ISHMECH 2

POTREBŠČINE: Plesali bomo bosi ali v nogavicah. Potrebujete udobna oblačila za prostočasne dejavnosti. Po srečanju se je možno oprhati.

INFORMACIJE: Tadeja Kern 040 423 719 (ob delavnikih od 14 - 18h); tadeja@drustvo-bindu.si

ZA KOGA:
Delavnica ne pogojuje predznanja ali predhodne udeležbe. Primerna je tako za začetnike kot tudi udeležence, ki ste se podobne delavnice že udeležili.

- za udeležence začetnih in nadaljevalnih skupin
- za vas, ki vam redni tedenski termini ne ustrezajo ali pa vam je Ljubljana med tednom predaleč
- za vas, ki bi se želeli hitreje vključiti v nadaljevalne skupine
- za vas, ki še ne obiskujete rednih terminov, pa bi si želeli priključiti se v katero od obstoječih skupin
-za vas, ki boste želeli svoja doživetja in spoznanja utrditi, poglobiti, stabilizirati na 7-dnevnem poletnem kampu Ishmech.
- za prijatelje, znance, sosede, sorodnike, ki bi jim priporočili metodo Ishmech
- delavnico lahko tudi podarite kot darilni bon

Ker delavnice izvajamo tudi na osnovi povpraševanja ali za zaključene skupine, nam sporočite vaše morebitne želje, predloge lokacij za izvedbo. Za izvedbo delavnice je potrebno vsaj 10 udeležencev.

Kontakt: Tadeja Kern, 040 423 719, info@drustvo-bindu.si

Več o Ishmechu