spletna prijavnica

Ishmech - mesečne delavnice

• 3-urne tematske delavnice v Ljubljani

Pridružite se nam na zanimivih tematskih delavnicah s Kristino De Ventus. Ob petkih enkrat na mesec, od 18.00 - 21.00: 19. 1. • 16. 2. • 16. 3. • 13. 4.

ELEGANCA GIBANJA IN DOTIK
19. 1. ob 18.00

Dolgoletno raziskovanje in opazovanje telesa je vodji delavnice, Kristini De Ventus, vedno znova sporočalo o pomembnosti koraka in dotika. Pravi korak in pravi dotik delata čudeže.

Stopala nas vodijo v življenje. Vse se prične s stopali. Iz koraka izvira vse (ples, tek, plezanje, poskakovanje, vrtenje…). Stopala nosijo vso težo telesa. Zato je potrebno hkrati razumeti tudi pomembnost mehkobe zgornjega dela telesa v povezavi z dihanjem.

Če bi bili nekaj časa popolnoma prisotni le na svoj korak in dih, bi se prebudili, postali bi bolj prisotni v vsem, kar počnemo (tudi komuniciranju).  Zemlja nam daje varnost, oporo, toplino, stabilnost, ljubezen. Če s stopali stopamo na zemljo mehko in lahkotno, čutimo odtis stopala vsakokrat, ko se dotaknemo tal; začutimo, katera noga poganja korak in katera drži stabilnost, zavedamo se in stopamo z enako silo na desno in levo nogo. Takrat pričnemo razumeti, kako pomembno je imeti odnos do stopal v kakršnem koli gibanju.

S pravilno hojo naše telo postane elegantno in graciozno. Eleganca gibanja pri hoji je izvor elegance vseh gibanj. Na tem bo poudarek na delavnici. Pravilno hojo čutimo v trebuhu, medenici, ki jo opisujemo kot prijeten občutek, ki malo požgečka. Še bolj prijetno se zato počutimo v gornjem delu telesa, kjer smo mehki v ramenih, vratu in imamo sproščene obrazne mišice. Celo naš nasmeh je drugačen, govorimo drugače in naše oči zaradi sproščenosti mišic obraza sijejo.

Z različnimi metodami in gibanji bomo spoznavali stopala in opazovali odnos do stopal. Z vajami  za prenos težišča bomo harmonizirali  desno in levo stran telesa. Korak vpliva na okostje, dihanje, mišice, ligamente… Korak je gibanje in gibanje je vibracija in vibracija je glasba. Ko stopimo ali se dotaknemo, ustvarjamo določeno glasbo v telesu. Ta je lahko groba ali fina.
Ko slišimo čisti udarec na tipko klavirja, se zvok prenaša skozi naša čutila in ga čutimo kot vibracijo ali enostavno slišimo glasbo s celim telesom. Glede na zvok, ki ga ustvarimo s stopali, se skozi stopala prav tako prenaša gibanje kot vibracija, ki v telesu zaigra kot glasba. Ta je lahko prijetna ali neprijetna. Če stopamo togo in nesproščeno, se to odraža v našem telesu in v gibanju našega telesa.

V povezavi s stopali bomo odkrivali dlani, ki jih prav tako vsakodnevno vseskozi uporabljamo. En pravi mali dotik dela čudeže.
Kako se nečesa dotaknemo, dvignemo, kako držimo žlico, kako pišemo, kako mešamo kavo, obračamo izvijač, se dotaknemo in pestujemo otroka – to lahko počnemo avtomatsko in se ne zavedamo ali pa to naredimo prisotno in z občutkom. Kako primemo partnerja za roko, kako oskrbujemo cvet, kako se počešemo ali šivamo, kako zakurimo ogenj... Ali se zavedamo sebe in smo prisotni, ko karkoli od naštetega počnemo? Spoznajmo vsak zase. Morda smo pretrdi ali premehki, ali smo fini?

Ishmech je starodavna metoda gibanja, ko so ljudje še bili v stiku s seboj, drugimi, naravo; temu torej tudi metode, ki so enostavne, v posebnih ritmih, ki peljejo do stanja harmonije, miru, mehkobe, radosti, praznine in odpirajo čutenje znotraj in zunaj telesa. Nam pomagajo pri odpiranju vseh petih čutov. Začeli bomo na površini in se podali v globino.
Plesali bomo individualno, v parih in skupinah. Povezovanje je pri teh metodah izjemnega pomena, pravi Kristina De Ventus.

KDAJ: petek, 19. 1. od 18.00 - 21.00

KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center

CENA: 35 eur (velja do vključno 15. 1.)
          22 eur za udeležence Bindu kontinuiranih delavnic: Ishmech               redne skupine, Vrtavka, Vrtinec, meditacija kundalini

PRIJAVE: Na delavnico se prijavite z izpolnjeno spletno prijavnico vsaj 7 dni pred razpisanim terminom. Prijavo potrdite z vplačilom kotizacije.

Ko pošljete spletno prijavnico, čez nekaj sekund dobite v vaš e-poštni predal avtomatsko generirano  sporočilo. Če ga ne dobite, poglejte v 'spam/nezaželeno/junk/vsiljeno' pošto. Če ga nimate, prijavnica ni bila pravilno izpolnjena.

Podatki za nakazilo:

Letera s.p.
Vrečkova 6
4000 Kranj
št. TRR: SI56020370257957533
Namen nakazila: ISHMECH 2

ZA KOGA:
Delavnica ne pogojuje predznanja ali predhodne udeležbe. Primerna je tako za začetnike kot tudi udeležence, ki ste se podobne delavnice že udeležili.

- za udeležence začetnih in nadaljevalnih skupin
- za vas, ki vam redni tedenski termini ne ustrezajo ali pa vam je Ljubljana med tednom predaleč
- za vas, ki bi se želeli hitreje vključiti v nadaljevalne skupine
- za vas, ki še ne obiskujete rednih terminov, pa bi si želeli priključiti se v katero od obstoječih skupin
-za vas, ki boste želeli svoja doživetja in spoznanja utrditi, poglobiti, stabilizirati na 7-dnevnem poletnem kampu Ishmech.
- za prijatelje, znance, sosede, sorodnike, ki bi jim priporočili metodo Ishmech
- delavnico lahko tudi podarite kot darilni bon

Ker delavnice izvajamo tudi na osnovi povpraševanja ali za zaključene skupine, nam sporočite vaše morebitne želje, predloge lokacij za izvedbo. Za izvedbo delavnice je potrebno vsaj 10 udeležencev.

Kontakt: Tadeja Kern, 040 423 719, info@drustvo-bindu.si

Več o Ishmechu