bindu header image

Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

slika

INFO

Marko 041 662 484
(ob delavnikih od 10 - 16h)

info@drustvo-bindu.si

Galerija
facebook stran

Copyright Bindu

POLETNI KAMPI - VODJA

 

Vodji poletnih kampov sta 60-letni Bodin in Kristina De Ventus. 

Bodin je izvrsten poznavalec delovanja človekovega uma, telesa in čustev. Zaradi širokega znanja, ki si ga je pridobil na svoji poti, ki ga je vodila tudi v številne odmaknjene kraje po svetu, kjer je staro znanje še živo, in zaradi bogatih izkušenj, ki si jih je nabral pri vodenju različnih delavnic, se v zadnjem času nanj obrača vse več ljudi, ki iščejo pot k srečnejšemu življenju.

Že kot 15-letnika ga je resnično zanimalo le, kaj je to človek, kako deluje in zakaj tako deluje. 40 let raziskovanja najrazličnejših svetovnih kultur, neštetih tehnik in predvsem osebnih spoznanj se je prepletlo v paleto tega, kar danes Bodin je. Vedno deluje iz trenutka, vedno je pripravljen v nepripravljenosti. Govori izključno o tem, kar je sam izkusil, spoznal in razumel do potankosti. Odlikuje ga izvrstna sposobnost apliciranja različnih tehnik v vsakdanje življenje. Poudarja, da je najpomembnejša lastna izkušnja resnice, ne pa slepo sprejemanje znanja in verovanja od drugih ljudi. Zato je njegovo vodilo: "Ne verjemi nič, preveri vse."

Med drugim si je pridobil tudi naslednja znanja in diplome:

  • diplomo londonske šole holističnega rebirthinga
  • ameriško diplomo inštituta za kvantno psihologijo
  • diplomo za vodenje intenziva razsvetljenja
  • je udeleženec številnih izobraževanj za psihodramo in triletne francoske šole clearinga.

Nekaj njegovih prispevkov najdete tudi v člankih:

 

Kristina De Ventus je mednarodno priznana plesalka in plesna pedagoginja s statusom Ministrstva za kulturo RS, svetovna in večkratna državna plesna prvakinja, trenerka gibalno-plesne metode Ishmech in aktivnih meditacij (kundalini, dinamična, vrtenje). Kot balerina je spoznala telo in gibanje do maksimuma zmožnosti. Zato zna udeležence na pospešen in varen način popeljati preko blokad fizičnega telesa do stanja predaje. 

 

Poleg Bodina in Kristine bodo na kampih tudi usposobljeni asistenti, ki vse razpisane vsebine poznajo in so jih izkusili tudi sami. Poskrbeli bodo za vaše udobje in v manjših skupinah ali individualno prevzeli del spremljajočega programa.

 

Več o Kristini De Ventus:

V balet se je zaljubila pri sedmih letih in ta velika ljubezen jo je pripeljala do naslova svetovne plesne prvakinje in štirikratne državne zmagovalke ter do profesionalnega nastopanja na odru Alvin Ailey American Dance Theatra v New Yorku. V New Yorku, kjer je plesala tudi v Broadway Dance Centru, New York Ballet Institutu in New York Conservatory of Dance, je do vrhunskosti izpilila klasični balet, moderno plesno tehniko Horton, floor barre, modern jazz, Cunnigham in sintezo modernega plesa. Profesionalno je plesala tudi v Italiji, na Guadeloupu, v Pragi in Franciji.

Ključni trenutek za njeno notranjo preobrazbo se je zgodil na newyorškem odru, ko jo je sredi predstav na vrhuncu plesne kariere sredi popolnosti giba vedno znova pritegnila igra svetlobe reflektorja in njenih senc. Doživljala je uvide, da ima človek dve vrsti očes: zemeljsko in duhovno. Prav v tistem času je v New Yorku prišla v stik z zapisi Nikole Tesle, v katerih je našla pojasnilo za to, kaj se ji dogaja. Tesla je dejal, da znanje prihaja iz vesolja, naš vid pa je njegov najbolj dovršen sprejemnik. Razumela je, da je sredi plesanja prvič zares videla svetlobo in senco, pri čemer se ji je razširila zavest, tako da je dojela, da je senca enaka originalu tega, kar je ona plesala.

To je v njej nekaj spremenilo. Prav tako se je zavedala, da je v profesionalnem plesu dosegla svoj maksimum in da med plesnimi strokovnjaki ne more več najti učitelja, trenerja, da bi rastla na osnovi spoznanega. Padla je v senco razočaranja ter se za kratek čas umaknila iz svetlobe reflektorjev. 

Toda kot vsak pravi iskalec znotraj sebe ni mirovala, saj v njenem srcu ni nikoli ugasnila ljubezen, s kakršno se je v rani mladosti podala v balet. Najbolj jo je kot svetel žarek svetlobe vodilo spoznanje, ki ga dobila ob proučevanju Tesle, da je svetloba zvok, vibracija. Aktivno in z vso predanostjo se je lotila preučevanja starodavnih metod in praks, med njimi tudi vrtenja, tehnik dihanja in z različnimi meditacijami odpiranja energetskih centrov. To jo je pripeljalo do modreca, ki ji je skozi desetletni vsakodnevni intenzivni trening popeljal do notranje stabilnosti in razumevanja osnovne integralne vibracije vesolja. V sanjah je slišala in razumela Teslo, da je svetloba glasba. Videla je, da je v svetlobi val, vibracija, in to je zvok. Na osnovi tega spoznanja ter profesionalnih plesnih izkušenj je razvila metodo Ishmech, pri kateri ljudi prek gibanja pelje skozi zvok v vibracijo in v svetlobo. Da bi dosegla čim večji učinek, delavnice vodi tudi v vodi, na vetru, v blatu in na žerjavici. Poleg tega je usvojila tudi metodo vrtenja po Rumiju, ki skupaj z Ishmechem omogoča pri ljudeh vzpostaviti stabilnost med levo in desno možgansko polovico ter v relativno kratkem času doseči stanje notranjega miru. Za to je ključna absolutna stabilnost, ki jo Kristina De Ventus s svojim delom uči.

Tako ni bilo naključje, da se je pred leti popolnoma predala tudi eni od najboljših metod za sodobnega človeka - svetim plesom Gurdjieffa. Razumela je namreč, da so vrhunski za doseganje stabilnosti in višja stanja inteligence oziroma nivoje zavesti. Pri svetih plesih Gurdjieffa človek spoznava svojo notranjost skozi gibanje, pri čemer se uskladita leva in desna polovica telesa ter se dosežeta popolna harmonija in kontrola pod vladavino zavesti. To pomeni, da je posameznik popolnoma prisoten, da pozna ego, misli in čustva, da pravilno uporablja energijo in je ne izgublja ter da postane upravljalec samega sebe ter preseže avtomatizme in navade. 
Gibi pri teh svetih plesih povzročijo gibanje določene vibracije, ki spreminja strukturo živčnega sistema in vplivajo na razvijanje in povezovanje zakrnelih sposobnosti možganskih sinaps, kar neposredno vodi v razvoj primarne inteligence. Človek ne postane pametnejši, temveč inteligentnejši. Informacije naučenega zna v vsakem trenutku uporabiti na primeren način, ne na vedno isti. Tako se ne ponavlja, vedno znova je nov in tudi zdrav. Na podlagi vseh teh spoznanj Kristina De Ventus pravi, da se ti sveti plesi imenujejo sveti tudi zato, ker ima človek po spoznanjih znanosti največ pet odstotkov zavesti in 95 odstotkov podzavesti. To sveto gibanje pa prinaša svetlobo, kar povečuje stanje zavesti v svetlobi. Pet odstotkov zavesti se povečuje proti stotim s ciljem, da pride celotna svetloba v podzavest in da človek postane popolnoma zavesten. 

Kristina De Ventus je z vsemi navedenimi metodami dosegla zelo fine vibracije in sposobnost, da prenaša svoje stanje v druge, deluje na njihova srca, da se odprejo. Svoje učence najprej popelje v stanje tišine, saj poudarja, da je izhodiščno stanje človeka, da gre lahko v globino svojega bitja,  stanje uma v tišini. S  specifičnim pristopom v posameznikih prebudi energijo ter jih popelje v čutenje vibracije življenja, ki se mu je nato treba predati in se po njem ravnati. Poudarja, da mora posameznik vztrajati, da obe očesi postaneta eno samo, da pride iz oklepa samozaverovanosti v vibracijo življenja, s katero se mora uskladiti ter z njo dihati, gledati in slišati. Da se združi z vibracijo Univerzuma. 
Rečemo lahko tudi, da je produkt njenega vodstva v vlogi plesne pedagoginje s 25-letnimi izkušnjami izjemno svetleč cvet, ki zraste in oddaja poseben in dragocen vonj.

 

delavnice
ishmech
rebirthing
vrtenje
ples po ognju
dinamična meditacija
poletni kampi 2019
intenziv razsvetljenja
kundalini meditacija
odnosi
ženski krogi
izziv - riziko
šamanska savna

o društvu

slika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec spletne strani društva Bindu. Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki hranijo vaše prednostne izbire in druge informacije ter spremljajo obiskanost spletne strani, vse z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih